Известие
Collapse
No announcement yet.
VМ двигатели - ремонт и проблеми свързани с тях
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Ремонта свърши
Та значи ремонта е готов и почваме сега да гледаме.
От тоя блок извадихме ризата но после се отказахме и си взехме нова.А другата ще я видите по нататък на парчета.Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Човешко е да се греши, но за да се объркат съвсем нещата е необходим компютър.
-
Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment
-
Сега на някой може да му стане смешно,но моля някой да ми обясни как се задвижват клапаните на тоя мотор ?
П.П. Не намерих клипчета в нета ,за сметка на което пък има доста добри за ванкеловия двигателLast edited by mochko1; d.m.y г., 00:00.Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
Fiat Bravo II 1.4 90hp
sigpic
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!
Comment
-
Долен разпределителен вал вътре в блока.Няма ремъци и ролки а е с зъбни колела (голям кеф)щот всичко опира до масло и филтри и само мръсна гас.Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment
-
Първоначално публикувано от MILEN 76 Покажи съобщениеДолен разпределителен вал вътре в блока.Няма ремъци и ролки а е с зъбни колела (голям кеф)щот всичко опира до масло и филтри и само мръсна гас.), ма и с верига не е толко зле. Е, със зъбни колела е по на далавера. Така да се каже - нема ремички и тръкаленца.
Alfa Romeo 164 Super 2.0TS
Comment
-
Първоначално публикувано от VLADius Покажи съобщениеЕстествено. Да не се мешам много у темата на трактористите (майтап бе Уили), ма и с верига не е толко зле. Е, със зъбни колела е по на далавера. Така да се каже - нема ремички и тръкаленца.
А на моята миналата неделя ми направи дежурния ВМ-проблем-изскуба се резбата на шпилката,на която са кобилиците на клапаните.На струг врътнахме нова,като резбата от 12х1,75 стана 14х2 и готово.
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
На едната глава и аз така стягах капака на клапаните(ма кат не си знам силата) и после се разчука и резба нова с шпилка и готово.Mercedes Benz S Class 3.2i 2004
166 2.4 JTD '02
164 2.5 TD '98 ex
Comment
-
Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщениеА питаш що ти изкачат повдигачите.Начи си решил проблема окончателно.Честито!Да,де,ама две от главите са с оригиналните шпилки и човек е добре да си носи поне една направена резервна и два метчика.
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Само си представи да спра в Германия на някоя бензиностанция и кат доиде чичо Ханс да пита кво правя да му кажа ам тука резба навивам на едната глава.По тротоара масло,части.Ш ми земе акта за раждане направо.164 td-1989,164 td-1993,166 2.4 jtd 20V-2004,ibiza 1.0i-2000,DELTA INTEGRALE 2.0 16V Turbo-1991
Comment
-
Първоначално публикувано от 164 td Покажи съобщениеСамо си представи да спра в Германия на някоя бензиностанция и кат доиде чичо Ханс да пита кво правя да му кажа ам тука резба навивам на едната глава.По тротоара масло,части.Ш ми земе акта за раждане направо.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
zdr
Първоначално публикувано от MILEN 76 Покажи съобщениеДолен разпределителен вал вътре в блока.Няма ремъци и ролки а е с зъбни колела (голям кеф)щот всичко опира до масло и филтри и само мръсна гас.
И с тия джанти мн. изчистена, браво.
П.П. Свалях дюзи вчера..................... иглите бяха запекли и направо "пикаеше" аз се чудя защо харчи и чука.
сега мърка като котенцеLast edited by mimo_; d.m.y г., 09:04.sigpic 155 2.5 TD VM31B 07.03.1997
http://www.youtube.com/watch?v=r7_l0...6CE27&index=21
!!! http://vbox7.com/play:8b1da481&al=1&vid=1084993 !!!
Comment
Comment